[RO] Concurs de monociclism - Crazy Legs Unicycle Contest (CLUC 2011), Cluj-Napoca

Concurs de monociclism - Crazy Legs Unicycle Contest (CLUC 2011), Cluj-Napoca, Romania

30 Iulie, ora 13.00
Parcul La Butuci, pe malul Somesului, langa Podul Garibaldi, vis-a-vis de Sala Sporturilor

Concursul este singurul de acest fel din Romania si are ca scop promovarea si incadrarea acestei discipline sportive printre sporturile extreme/alternative din Romania. La concurcul din anul acesta sunt confirmati 14 participanti, plus patru rideri foarte experimentati veniti din Ungaria, pentru a atesta valoarea concursului.

Spatiul este desfasurat pe aproximativ 700 de metrii patrati, impartiti in trei zone: Zona rectreativa, Zona destinata publicului si Zona de traseu.

Concursul va avea mai multe trasee, care vor fi parcurse de catre cele doua categorii de participanti, incepatori si avansati, fiecare cate doua trasee, la care se adauga alte doua trasee de dual (in oglinda). Acestea din urma asigura un format competitional in care doi concurenti evolueaza in acelasi timp pe cate un traseu asemanator, in contratimp. Se vor organiza calificari in urma carora primii cinci din fiecare categorie se vor bate pentru o pozitionare cat mai buna. Premiile vor vi impartite pana la mentiunea a 2-a.

La editia de anul acesta a concursului vor fi prezenti si 4 monociclisti internationali, care vor evolua intr-un show demonstrativ de trial, freestyle si flat.

Se vor pune la dispozitie locuri de odihna cu umbrele pentru unbra, toalete, dar si racoritoare si gustari reci. Parcul La Butuci este intretinut de catre Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc.

Atmosfera si bauturile vor fi asigurate de catre Burn Intense Energy.

Concursul este sustinut si sponsorizat de: Burn Intense Energy, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Asociatia pentru Turism Activ Cluj, Umi Bike, Cotton Club, Nr1 Print, Team Flava, Createch, Trials Forum.

Parteneri media: RFI Romania, TVR Cluj, Feeder, Vice Magazine, Sport.ro, Realitatea TV Cluj, Slicker, Citynews, Ziua de Cluj, Welcome2Cluj, 24Fun, Clujlife, Qbox, Evenimente in Cluj, Monitorul de Cluj, NCN, Foaia Transilvana, alternativ.ro, Ceramics Now Magazine.

CLUC 2011 propune ceva mai mult decat o simpla competitie, este un demers de familiarizare a opiniei publice cu acest sport relativ nou in Romania, dar cu un potential foarte mare la nivel competitional. Daca anul trecut s-au creat realtii, prietenii si parteneriate productive, in anul acesta se asteapta o lansare mult mai evitenta a acestei discipline pe piata autohtona si nu numai in ceea ce primveste sporturile alternative sau extreme.

Asculta aici interviul facut de Valentin Panduru (RFI Romania) cu Radu Ariesan, organizatorul concursului.

Crazy Legs Unicycle Contest event on Facebook